Sangria


Flot chiliplante og farverige chilier

 Navnet Sangria minder nok de fleste om en drink fra en chartertur til Spanien end en chiliplante. Der er til gengæld ligeså megen fest over denne chiliplante som charterturen, da den får et fyrværkeri af farverige og oprette flotte chilifrugter, som kommer i farverne lilla, hvide, gule, orange for til sidst at blive knaldrøde.

Sangria er mere dekorativ i haven, på terrassen eller altanen med sine mange frugter end brugbar i køkkenet. Chilierne er milde og bitre, så de er ikke helt oplagte at bruge i salater eller som tilbehør i rå tilstand. De er til gengæld ok at sylte, eventuelt sammen med andre chilier der indeholder mere frugtsmag.

Sangria hører til sorten Capsicum Annuum og planten bliver bredere end den bliver høj. Bliver 15-30 cm høj og en diameter på 30-40 cm.

Helt klart en festlig flot farverig chiliplante der uden tvivl kan erstatte andre dekorative sommerblomster i ampler og krukker, da de bliver ved med at sætte chilier til frosten sætter ind.  Det er også et plus at de er lette at holde end mange sommerblomster. Giv dem en klud og en hjemmelavet selvvandingspotte at gro i og de skal ikke vandes dagligt. De kan endda snildt klare lettere udtørring, som faktisk er sundt for planten da den i stress situationer producerer flere blomster, der igen giver flere frugter.

Sangria har ikke en lang historie indenfor chiliverden da det er en relativ nyere hybrid plante. Det vil sige at den er fremkommet ved krydsning mellem to andre chiliplanter, og umiddelbart er det svært at finde oplysninger om hvem der har fremavlet denne, samt hvor og hvornår den først blev dyrket.

Men flot er planten og det er ganske enkelt og let at finde frø så du selv kan så, den er også fin og dekorativ i en vindueskarm året rundt.

Sangria er også navngivet andre grønsager som for eksempel vandmelon og radiser. Googler du navnet Sangria så er det stadig drinken der er mest populær, men giv denne meget dekorative plante en chance til at blive ligeså. Den fortjener det.