Canon Powershot


SX 710 HS og SX 60 HS

 Har vist skrevet om det bedste ved Canons Powershot kameraer før på min anden blog, men jeg er glad for netop dette mærke. De er bare så lette at arbejde med og så tager de næsten altid fine billeder, når de ikke gør det, er det helt min egen skyld. Som amatør der bruger kamera dagligt i haven, så skal det bare være simpelt at trykke på knappen og få de billeder man ønsker, og det har Canon absolut sørget for at gøre for en.  

Det overrasker mig til stadighed at et lille kompakt Powershot kan tage nærbilleder af Månen, du trykker på knappen og knipser x-antal billeder. Det samme kan man gøre mod de lysende planeter der lige nu vises på himlen. Er ikke helt klar over om det er Venus og Mars eller om det er Mars og Jupiter jeg fik knipset i går aftes for de ligner begge to amøber på billederne. Den ene planet lå til venstre for Månen og den anden til højre, alle taget mod syd – sydvest.

Fredag den 27. juli er der fuldmåne og ikke en hvilken som helst fuldmåne på året, men Månen skulle få en blodrød farve da der er total måneformørkelse, og som vejret er i øjeblikket er det forhåbentlig muligt at få taget et par billeder af den. Hele formørkelsen finder sted fra omkring kl. 21.15 og frem til midnat. Så skal Powershot´ene in aktion.

Er bare så glad for at Canon har lavet kamera der passer til mig og den hjerne jeg helst ikke har lyst til at bruge. Så kameraet er perfekt for os der ikke orker at sætte os ind i diverse kompliceret indstillinger for at tage et billede.

For god ordens skyld tog jeg mig sammen for et par måneder siden og syede en taske så de ikke længere skulle rode rundt blandt nøgler og andet gods der ligger og flyder i min taske – de bliver så ridset af det. Derfor har mit tredje kamera på mobilen netop også fået sig et cover for ej heller at blive for ridset når den kyles ned i selvsamme taske. I øvrigt er det også utroligt hvad et mobilkamera kan, og min IPhone er ikke af sidste nye mode, men kan endnu!

Har endvidere suppleret Powershot SX60HS med Makro Lens Set fra Neewer købt hos Amazon UK for under halvanden hundrede inklusiv porto, med levering hurtigere og billigere end hvis jeg sender en pakke til Bornholm, hvilket jeg finder mystisk da det er Postnord der leverer begge ;))

For at bruger Makro Linserne +1, +2, +4 og +10 har jeg også investeret i en filter adapter ring 67 mm fra Kamerahuset.

Er dog ikke uden drømme om at prøve et større kamera, måske et spejlrefleks til trods for at jeg ikke gider for megen komplikation med at diskutere med mit indre om at sætte mig ordentlig ind i hvordan kameraet fungerer… de kan jo så meget, og jeg ønsker det bare er simpelt for min hjernecelle.

Men i smug kan jeg da ønske et spejlreflekskamera fra Canon. Der er sikkert nogen der vil sige at andre mærker er bedre, men nu er det sådan, at jeg er glad for Canons kameraer, glad for at de lader knapperne sidde på næsten samme måde kamera for kamera, og samme kan siges om deres vejledninger. Det passer perfekt til mit dovne teknik-gen og forståelse derfor, så behøver jeg ikke lære nye detaljer omkring disse ved køb af et Canon kamera ;))