Beaver Dam


Mild og sprød chili

 der hører til sorten Capsicum Annuum og opnår en styrke på 1-2 ∼ SHU 500 → 1.000

I 1912 ankom Familien Hussli som immigranter til en lille by Beaver Dam i staten Wisconsin, USA. Med sig havde de frø fra deres hjemegn i Ungarn, som de begyndte at dyrke. Siden er disse frø gået i arv ved at blive dyrket igen og igen af familie, venner og naboer og er endt med at blive til den chili der i dag kendes som Beaver Dam, opkaldt efter den by der blev Familien Hussli´s nye hjemby.

Chilien får en flot limegrøn farve og modner til dyb mørk rød. Frugterne bliver fra 10-20 cm lange og med en diameter på Ø5-6cm, så planten kræver derfor en god opbinding, for at holde disse kæmpe chilier, som ser voldsomme store ud på en plante der maksimum bliver 45-60 cm i højden.

Beaver Dam er mere over i den kategori vi i Danmark kalder for en peberfrugt med bid. Den smager let sødmefyldt og er god til mange retter eller salater.

Enkel og let plante at få til at gro, men ønsker du virkelig mange frugter tror jeg den har godt at en større potte end den har fået hos mig, hvor de to planter jeg har bærer 4-5 stykker på hver. Men de står også i små 3,5 liters potter, så mon ikke en 10-15 liters potte giver en større høst ;))

Lækre er chilierne i hvert fald.