Tehrani


Denne sjældne

 Heirloom chiliplante stammer fra Tehran Province i Iran. Den dyrkes især i det Nordlige Iran og er en vigtig produktion for dette område.

Chilifrugten gror opret som Tabascoen også gør og begge har en form af en Cayenne.  Tilhører sorten Capsicum Frutescens, er middelstærk hvor Tabascoen er meget stærk. De minder om hinanden på smage også. Begge er syrlige citrusagtige. Styrken for Tehrani er 5 /SHU 10.000 → 20.000.

De planter jeg har stående i haven har en højde på 70-80 cm med masser af chilier på. Den er så produktiv og mange er ved at modnes. Chilierne er gode at tørre, fryse eller bruge friske. Jeg bruger dem i diverse opskrifter på ketchup og chilisaucer. Helt klart en chiliplante der er let at dyrke og samtidig få et flot høst resultat af.

Iranske madopskrifter er værd at forsøge sig med. Som flere mellemøstlige lande bruger de mange af de samme ingredienser og krydderier samt samme navn for deres køkkenkunst, men de er alligevel så forskellige at det er værd at købe bøger eller google sig til fantastiske madopskrifter og prøve dem. Du skal selvfølgelig kunne lide at maden er krydret uden at være for stærk. De stærkeste madopskrifter stammer oftest fra Sydøstasien.