Black Scorpion Tongue


Heirloom og F5

 Der findes to udgaver af Black Scorpion Tongue. Den jeg har fået fat i, og som er den ældste og en Heirloom der sandsynligvis stammer fra USA. Så er der en nyere version, et kryds af originalen men som endnu ikke her er helt frøstabil – en F5. Den er stærkere og udviklet af The Hippy Seed Company.

Begge hører til sorten Capsicum Annuum.

Heirloom planten af Black Scorpion Tongue har en styrke på 5-7 ∼ SHU 10.000 → 50.000. Planten har et busket udseende og bærer mange fyldige og let krøllede chilier i facon ala en Habanero. De to planter jeg har, er omkring 60-70 cm høje, og chilierne er modnet fra grøn til mørk purpur, brunlige og for nuværende orangerøde. Har ikke smagt dem endnu, men læst mig til at der skal være en snert af frisk æble over smagen og at chilierne er velegnet til blandt andet frisklavet salsa.

Den unge variant af Black Scorpion Tongue har en styrke på styrke 7-9 ∼ SHU 50.000 → 100.000, som er væsentlig højere end moderenplanten. Chilifrugter er aflange og de modner fra mørk purpur til røde med mørke spot aftegninger. Planten er slankere i højden end originalen og begge har flotte lilla blomster. Smagen på varianten skulle være stort set ens med dens ‘moder’ undtagelsen er at den nye er stærkere i styrke. Den er en F5 generation og derfor ikke helt frøstabil endnu.

Flotte planter med mange smukke farverige chilier.