Siden sidst i haven


Indigo Rose røg i kurven

Opgav at høste flere tomater selvom flere af dem endnu gav. Har nu fået ryddet alle tomatplanter ud af haven og de fleste af chilierne ligeså. De chiliplanterne jeg har tilbage er stillet ned på jorden og i læ da der er lovet storm i senere i dag.  De har det nemlig med at vælte hvis det suser for meget.

Endnu høstes flotte chilier, men overskuddet til at lege i køkkenet er ikke eksisterende pt. Der er arbejde og anlæggelse af gravsted at passe. Det gør heller ikke så meget ved min samvittighed, for jeg forærede et par kilo væk til en som kunne bruge dem. De chilier jeg i øjeblikket har liggende har det fint med at tørre så de kan knuses til pulver. Ærligt så er den sjoveste del ved at dyrke egne chilier, jagten efter at finde de rigtige sorter og se dem vokse. Derefter er det de flotte faconer og farver de ender ud i. Det hårdeste ved dyrkningen er at bruge dem fornuftigt.

Der er dog lang vej endnu med efterårsoprydningen i haven, men jeg er godt på vej.

Spindende kopper og katte

Gråspurvene mangler deres små gemmesteder udover den de har inde i hækken fra de katte der ikke kan finde ud af, at de absolut ikke er velkommen i haven. Det er utopisk at tro det bliver anderledes til trods for at husdyrs reglerne i området er at katte er ligestillet med hunde og derfor skal være i snor. Men så længe der ikke er en naturlig respekt og forståelse for disse regler blandt katteejerne, bliver det nemme let at få dem til at forstå og respektere at alle finder det helt så yndigt at få besøg af deres katte dagligt. Desværre orker jeg ikke at gå i disput med ejerne.

Der er en hvid, en sort/hvid og en rød/hvid kat der har fået et let gå på ’fugle jagt’ domæne hos mig, også selvom de skal forcere Fort Knox ved at hoppe over en 180cm høj hæk og rækværk så gør de det! Når så fuglene er fløjet finder de det fornøjeligt at slås på terrassen eller sidde og vræle som katte nu en gang kan.

At efteråret er på vej ses også ved alle edderkopperne der laver spind allevegne. Har ikke tal på hvor mange edderkopper og deres spind jeg ramler ind i fordi jeg glemmer at kigge mig for, og jeg som ikke er vild med edderkopper.

Himlens mange udtryk

Vores farverige sol op- og nedgange. Månen, Jordens ven der ofte gemmer sig bag skyerne, eller titter genert frem inden den samler mod til sig og viser sig i fuld format. Himlen har aldrig det samme udtryk, den er daglig sin egen og helt igennem aldeles unik.