Ugen i haven


Tomatplanterne…

Ugens overflod af flot vejr har selvfølgelig gjort at tomatplanterne har fundet vej til deres endelige krukker og potter.

Og af erfaring ved jeg at de er en anelse forslugne hvad angår drikke, så jeg fik min svoger til at opsætte et nyt armatur som har gjort det muligt at tilslutte en vandslange.

Hidtil har jeg slæbt den ene kande vand efter den anden, men det er slut nu ;))

Har fået dette vidunder af en haveslange som hverken knækker eller er besværlig at pakke sammen.

Det er blevet så enkelt og let at vande og for mine hænder en kæmpe lettelse.

Dejligt!

Chiliplanterne…

Har også fået gang i ompotningen af chilierne.

Nu er det jeg mærker, at det kunne have været en rigtig god ide at begrænse sig hvad angår antal af chiliplanter.

Selvom jeg har givet en masse væk og fået solgt en hel del på Havens Dag i Søborg, så vil jeg tro at der bliver over 30 planter i overskud!

Satser på jeg bliver færdig i dag torsdag med at ompotte de sidste 10-15 planter ud af de 75 stk jeg har sat som mål for hvad min lille have kan bære.

Faktisk er det vel optimistisk at håbe på at få plads til det antal, i det sidste år havde jeg 65 planter og det var lige i overkanten… men man kan jo håbe!

‘Afghan Short’ chilien er den første som blomstrer. De fire planter jeg har er alle blevet klippet halvt ned, fået knipset 5-7 knopper af og nu også blevet sat i 5,7 ltr potter fra Growshop og har det dejligt i solen.

Har også fundet et andet godt sted at købe gode og billige potter til chiliplanter og basilikum.

De er godt runde, men er af god kvalitet og kan fås hos Rhodo Roskilde.

Fugle…

Havde valget mellem at smide det gamle foderbræt fra Bornholm ud, eller tage mig sammen og give taget lidt maling. Orkede ikke at give det en hel renovering så det blev til lidt kalkmaling med lak ovenpå.

Fuglene er helt ligeglade med om det ser pænt ud, bare der ligger foder til dem… og det er der! Tror også jeg har fået besøg af samme gråspurv som sidste år var ret insisterende i sine pip hvis der manglede vand i fuglebadene rundt i haven… den larmer stadig!

Duer og skader kommer også forbi, men de er henvist til fliserne og græsset da de er lidt for store til foderbrættet. Men det gør ikke noget for så rydder de op efter de små.

Det gode vejr og fridagen skal nu bruges fornuftig… så rigtig god dag.