Så kom regnen…


Forfriskende

… og rart at der kom en lille regnskylle og tog al den pollen der har ligget på alt i haven i flere uger, samt gav græs og andre planter lidt vand de har higet efter. Kort sagt alt det der ikke vandes dagligt.

Det var dog en anelse skræmmende da de mørke skyer begyndte at rulle hen over himlen fra nordvest, for blev det til et voldsomt skybrud af den slags vi tidligere har været ramt af, og med efterfølgende mange centimeter vand i kælderen… eller blev det bare til en lille douche af haven. Det var rart da det viste sig af være det sidste. Måske lige bortset fra at jeg erindrer for cirka en uges tid siden at der overalt i haven var mælkebøtte frø der hvirvlede rundt og satte sig på alt… de får nu den næring de har ventet på – vand!

Himlen var ligesom delt i to. Blå med hvide skyer mod sydøst og mørke med megen vand i mod nordvest. Mens jeg knipser med kameraet kommer der også et fly med retning af Kastrup.

Krydderurtebedet

Nød bestemt også at blive frisket op af regnvandet, og de blomstrende purløg og timian fik klarere farver.

Nåede også i formiddags at ompotte de basilikum jeg har haft sået og som nu, måske ikke helt var klar til at blive pottet… men det blev de, og er nu sat ind i mini drivhuset og vokser sig forhåbentlig til flotte buskede planter med masser af basilikum blade til brug hen over sommeren.

Selvvandingspotter

Flere af potterne fra sidste år skulle have en ny indsats af styrolit for at fungere igen, eller som jeg plejer at kalde det, flamingo!

Men alle ampel tomaterne og peberfrugterne er lykkelige for at få en selvvandingspotte og at få mere jord at vokse i.

Har i hvert fald fået pottet alle til tomat-stien og lidt flere end der måske er plads til når de er vokset til…

Afghan Short chili

Er den første som blomstrer. Der er mange blomsterknopper på de fleste chiliplanter der alle nu er sat i haven.

Det har været lidt af en kamp at få plads til alt, alt for mange… nu vil det vise sig om de kan være der når de er vokset til.

I går eftermiddags efter arbejde satte jeg overskud af tomat- og chiliplanter udenfor døren med et lille skilt om at de som ønskede en plante kunne tage en eller to… der var 22 og i morges var der 5 tilbage. Det var en god ide ;))

Haven i dag…

…og god lørdag :))

, , , , ,