Ugen i haven


Lørdagen sluttede med denne smukke himmel…

Som resten af Danmark har ugen været det rene svir hvad angår sol og varme.

Chili- og tomatplanterne nyder hvert et øjeblik af varmen og blomstrer. Flere er også begyndt at sætte frugt.

I ugens løb samlede jeg de forskellige fuglefoder platforme der hang rundt omkring i haven. Det har ubetinget været en stor succes og har især tiltrukket småfugle som pipper og har en fest med at valfarte imellem fuglebadet og foderplatformene. Synes selv der er lidt Villakulla over placeringen af de forskellige foderhuse. Det vigtigste er dog at fuglene er glade og det er de!

Har snoldet…

eller hvad man kan kalde det! Grundlovsdag kørte jeg til Nordsjælland og købte 5 chiliplanter – det er bestemt ikke fordi jeg manglede da der allerede stod 87 af slagsen i min lille have. Nu står der så 92 flotte grønne chilier hvoraf de fleste blomstrer og flere også allerede har sat frugt.

Årsagen til at jeg kørte til Fuglebjergaard var at om morgen havde jeg læst at de solgte deres chiliplanter for en tier og så fik jeg den tanke at de måske havde nogle af de sorter jeg havde sået i januar og som ikke var blevet til noget. I følge deres hjemmeside skulle de have flere af dem, men det var noget af en indsats at finde bare en enkelt af dem! Kort fortalt så var det ikke ligefrem fordi det var enkelt at overskue deres system med et nummer på planten og så ellers valfarte hen til en drivhusdør hvor der var klasket et A4 ark op med nummer og navn på chiliplanten – der var bare den lille hage at det stod med småt og hvis så ens læsebriller lå hjemme på et bord var det lidt håbløst! Udover denne lille opgave med at tyde A4 arket bestod næste udfordring at finde plante som stod på en af de mange  bakker der stod her og der i en stor blandet landhandel udenfor drivhuset og de stod ikke i nummerorden! Fandt en enkelt af de chilifrø der ikke havde spiret Scotch Bonnet Chocolate og derudover valgte jeg Kashmiri Mirch, Goat´s Weed, Monkey Face og Pinocchio´s Nose. Håber i hvert fald at det er de chilier der kommer, men usikkerheden lurer da det var lidt kaotisk og en nummerseddel kan jo altid falde ud og blive sat i en anden potte, og på det her stadie ligner de fleste chiliplanter hinanden. Da jeg kom hjem skyndte jeg at sætte et planteskilt i med navn på samt at få dem pottet om med støtte hvilket de trængte til.