Høstede tomater


Begyndte at høste tomater

 for lidt over fjorten dage siden og det er til dags dato blevet til hele 8.379 gram.

Har konstateret at det simpelthen er for varmt til at stå i køkkenet for at snitte, hakke og klargøre tomater til fremstilling af diverse ketchup og chutney. Så derfor har jeg skåret tomater op, lagt dem i poser af et kilo i fryseren til en anden god dag hvor temperaturen er til at kokkerere.

Er for doven i varmen…

Men ikke så doven…

at jeg ikke fører statistik og tager billeder af de mange høstede tomater af forskellige sorter.

Og finder på at lave en uge skabelon over de høstede tomater – og agurker.

Agurkeplanterne lider i varmen og derfor tænker jeg at det er ved at være slut med dem. Planterne ligner i hvert fald noget der er løgn. Bladene visner og tørrer helt ud til trods for at de får vand dagligt. Lader de sidste agurker vokse lidt mere og så ryger planterne ud.

Det er også tydeligt nu hvor jeg er begyndt at høste, at især ampel tomaterne er determinate planter. For de begynder at have gule blade, og efterhånden som der tyndes ud i de tomater planten har sat, kommer de også til at ligne noget der burde have været kasseret for længst.

Det bliver de også, men først når alle tomaterne er i hus.

Tomat statistik

Herunder oversigt over hvilke tomatsorter der først høstes og hvor mange gram de giver. Jeg er udmærket tilfreds med resultatet indtil videre. Ved så ikke om jeg slår sidste års høst på 70.136 gram, nu vejret er og har været fantastisk for tidlig modning af tomaterne.

2018 Haveplan og tomater

Når jeg tænker mig om, så er det en relativ lang proces at finde præcis de tomatplanter man ønsker at dyrke. Finde de egenskaber du ønsker en tomat har og giver, så dem og herefter se dem vokse under kærlig pleje, for til sidst at høste og konservere dem på den ene eller anden måde. Ved ikke hvor mange nye opskrifter med tomat jeg finder på i år, men er egentlig også ganske tilfreds med de jeg har brugt de seneste par år. Du har også mulighed for at hente mine opskrifter i PDF.

, , ,