Hjemmelavet spicy ketchup


Vil ikke anbefale…

 at begynde op af dagen med at lave ketchup med de hotte temperaturer vi har og samtidig stå foran et varmt komfur.

Havde lavet en del af forarbejdet i går med at handle de grønsager jeg havde brug for. Tomaterne er fra haven og det er basilikum også, men jeg snød med chilierne der skulle bruges. Selvom jeg er begyndt at høste egne chilier, så er de der er modne ikke lige den styrke jeg ønskede i mine ketchup, så jeg købte 3 røde Habanero og 3 Cayenne i MENU hvor de har større udvalg af chili end andre butikker.

Startede i morges ved fem-tiden og selv med forarbejdet i går, tager det sin tid at få snittet og hakket 5 kilo tomater, 1 kilo gulerødder med mere. Fik vabel på fingeren ved at snitte gulerødder – av.

Flasker der skulle skoldes og for ikke at tale om oprydningen bagefter. Det gik og jeg er tilfreds med arbejdsindsatsen.

Selvom det er ketchup jeg har lavet, så er de virkelig gangbare til meget andet, da ingen af mine ketchup er søde som de man køber i forretningerne. Nogen vil måske kalde dem for tomat-chili sauce.

Herunder kan du hente opskrifterne som jeg skrev sidste år og benyttede her til morgen. Men ikke en gang mine egne opskrifter kan jeg finde ud af at følge slavisk, for jeg tilføjede mini squash og blegselleri i den rustikke og måske lidt i chili versionen.

Nu skal de bare stå nogle dage og sunde sig lidt inden de skal i brug ;))

Uge 30 tomat høst og dagens chili høst

Det er fantastisk at se chilierne begynde at forandre sig fra at have været grønne i lang tid til nu hurtigt at begynde at tage farve. I aften vil jeg teste Aji Fantasy White i min salat – flotte er de i hvert fald. Samme kan sige om alle de andre jeg chilier jeg høstede i dag. Og der var så også lige en edderkop der havde fundet lidt svale i et chiliblad.