Mystery Mix


Mystery Mix

 fik jeg foræret sammen med chilifrøene Afghan Short og Tehrani som jeg købte sidste år fra Australien hos CHILLI-SEEDZ som har mange spændende og anderledes chilifrø. Jeg kaldte de fire planter jeg beholdte for Mystery Mix og gav dem nummer 1.-4. i håb om at holde styr på planterne samt at finde ud af hvilken chilisort de tilhører.

Og nu er jeg kommet til det tidspunkt hvor jeg gætter. Det gør jeg ved at kigge på de chilier CHILLI-SEEDZ sælger.

Mystery Mix nr. 1. og 2.

Mystery Mix nr. 1. og nr. 2. er jeg meget sikker på er en ‘Black Prince’ som hører til sorten Capsicum Annuum. Den har en styrke på 5-6 SHU 5.000-30.000. Planten bliver 60-80cm høj har flotte purpurfarvede blade og stilke. Får smukke lilla blomster. Chilifrugterne er små sorte 1-2 cm lange og de modner til rød. Selvom chilierne er små indeholder de mange frø. Originalen stammer fra Mexico.

Alternative forslag til Mystery Mix nr. 1. og 2. er:

  • Bellingrath Garden
  • Peruvian Purple

Mystery Mix nr. 3

Ved jeg simpelthen ikke hvilken chili den er, og venter på at den modner helt.

Mystery Mix nr. 3 kan måske være:

  • Chili Broome
  • Matay

Mystery Mix nr. 4

Aner ej heller hvilken chili sort denne her tilhører. Har været omkring gætterier på at det er en:

Men det er endnu et mysterium!

, , ,