Tomatchutney og chilisauce


3 nye chilisaucer og 4 nye tomatchutney´er

 er blevet til her i weekenden. For et par år siden begyndte jeg at skrive ned hvilke ingredienser jeg propper i gryderne. Er tilfreds med resultatet. Hvis du ønsker knap så stærk sauce eller chutney skal der nok skæres lidt i de antal chilier der står i opskrifterne. Men hot er godt synes jeg!

Det er muligt at det handler om at dyrke færre chilier og tomater, eller bare at planlægge bedre for at få brugt alle frugterne.

Find flere opskrifter HER

De nye opskrifter kan hentes herunder i PDF.

Tomat – frøtagning

Helt simpelt så skraber du frøene ud i et glas, sætter label på hvilken tomat det er og fylder lidt vand på. Så lader du dem stå til der dannes mug på toppen. Dette fjernes og frøene skylles i en lille sigte til de er rene. Kom dem i et kaffefilter hvorpå der er skrevet navnet på tomaten. Stil til tørre. Når frøene er helt tørre kan de kommes i en plast lynlåspose og du kan så dem til næste sæson igen.

Næsten helt gratis, bare lidt arbejdskraft.

God søndag

, , , , ,