Flere opskrifter

 Siden sidste weekend har jeg mærket at nu er det nok med alle de tomater i haven. Selvom jeg har kasseret alle ampel tomaterne så bliver de andre ved med at producere tomater, og det er selvom solen ikke har været meget fremme.

Men nu har jeg også fået nok. Hele 60+ kilo er der høstet og de har krævet mange timer i køkkenet med at konservere og kreere af. Har hevet den sidste tomat-chili energi ud i ugens løb og lavet hele 3 nye chilisaucer samt en ketchup samt en relish af noget frasigtet.

Men nu det også slut med at lege med tomater i køkkenet - orker ikke mere.

Ketchup Jamaican Rustik

  • 2 kg tomater – modne og groft hakkede
  • 4 stilke blegselleri – fint hakkede
  • 1 kg finthakkede gulerødder
  • 7-8 store røde og hvide løg – groft hakkede
  • 6 fed hvidløg – groft hakkede
  • 4 peberfrugter – groft hakkede
  • 4-8 chilier med styrke – groft hakkede
  • 4 dl æblecidereddike
  • 1 dl portvin
  • 8 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. honning
  • 2 tsk. Sennupspulver
  • 2 tsk. allehånde
  • Salt (smag til)
  • 2 tsk. Sort hel peber som knuses i en morter
  • Olivenolie til at svitse løg og hvidløg i
  • Atamon

Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg godt sammen – de må ikke tage farve og når løgene er glasklare. Herefter tilføjes tomaterne og resten af ingredienserne minus Atamon. Når det hele koger skrues ned for varmen og lad småsimre et par minutter inden du tager stavblenderen og jævner. Jeg foretrækker min ketchup rustik men du kan også bruge en sigte til at sortere frø, skal med mere fra så ketchuppen bliver helt fin og jævn.

Smag til med salt. Når smagen er som du ønsker den skal være lader du ketchuppen stå og simre under konstant omrøring til den har den konsistens du ønsker din ketchup skal have.

Kommes straks på rene skoldede og Atamon-skyllede flasker eller glas og portionen giver ca. 3,5 liter.

Lad ketchuppen stå i et par dage til den har sat sig. Den kan holde sig i hvert fald et års tid

Chilisauce Hot Trinidad

Chilisauce Hot Carribean

Tomatrelish MiddleEast

Blev kreeret for at undgå spild af det der blev sigtet fra ved tilberedning af Chilisauce Asian Stærk/Sød.

Statistik 2018

Høstede tomater og chili indtil nu.

Bliver løbende opdateret så alle de sene chilisorter der endnu ikke er helt modne også vil figurerer på statistikken.